ApiMiodek.pl Produkty pszczele- Pytania i odpowiedzi
Informacje - PRODUKTY PSZCZELE
Czy miód może sfermentować ?
Tak, miód może fermentować, ale jest to proces, który zazwyczaj nie jest pożądany. Fermentacja miodu powoduje, że staje się on niezdatny do spożycia i traci swoje właściwości smakowe i zdrowotne. Fermentacja miodu może być spowodowana zbyt dużą zawartością wody w miodzie (miód niedojrzały), obecnością bakterii lub drożdży w miodzie, a także przez nieodpowiedni sposób przechowywania. |
Jaki miód na przeziębienie ?To pytanie zadaje sobie wiele osób, które chcą skorzystać z naturalnych sposobów leczenia. Miód jest znany od dawna jako skuteczny środek na przeziębienie i kaszel, ponieważ łagodzi podrażnienia gardła i wspomaga odporność organizmu. Jednak nie każdy miód jest taki sam i nie każdy ma takie same właściwości lecznicze.Miód a cukrzycaZnalazłem na Państwa stronie w opisie miodu akacjowego informację o właściwościach leczniczych, zastosowaniu i działaniu miodu. |
<< Początek < Poprzednia 1 2 Następna > Ostatnie >>
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL